Adobe Brackets är en ny Open Source HTML, CSS och JavaScript redigerare som är skapad med dessa webb-språk! Jag snubblade över Brackets när jag forskade om hur jag själv ska kunna skapa en HTML & CSS redigerare som en webbapplikation.

Brackets har en bra live funktion som fungerar tillsammans med Google Chrome, även om den är lite buggigt men det är ju trots allt en prerelease och det ser väldigt lovande ut.

En av dom absolut bästa funktionerna är inline editorn Quick Edit som fungerar genom att man placerar markören i den taggen man vill hitta i CSS filen och trycker på CTRL eller CMD + E så dyker det upp en inline CSS editor med alla selektorer som gäller den aktuella taggen, nu kan du göra ändringar i dom eller skapa en ny selektor om ingen finns:

Screen-Shot Bracket, inline CSS editor
Bild: Bracket, inline CSS editor

Man kan öppna upp ett godtyckligt antal inline editorer och ha dom öppna eller stänga ner när man är klar med redigeringen. Storleken på Brackets är bara 41.5MB!

Komma igång

Jag hade lite svårt att förstå var man skulle spara filerna för att få HTML dokumentet att ”koppla” till CSS filen, men det var inte svårare än att man ska gå till -> File -> Open Folder -> och sedan välja den mappen (eller skapa en ny) där projektet ska vara. Den samlar automatiskt ihop alla selektorer som gäller för det elementet som man väljer att kolla upp i inline redigeraren, och sedan kan du klicka på den regel du vill redigera i den högra delen av Quick Edit:

ScreenShot - Adobe Brackets selektorer i inline-redigeraren
ScreenShot – Adobe Brackets selektorer i inline-redigeraren

 

Adobe Brackets – En ny Open Source IDE för Webbutveckling

2 reaktion på “Adobe Brackets – En ny Open Source IDE för Webbutveckling

 • 28/08/2014 kl. 8:01 e m
  Permalänk

  Jag har laddat ner och testkört programmet.
  Enkelt gränssnitt och fina finesser.
  Tack så mycket.

  Svar
  • 29/08/2014 kl. 12:13 e m
   Permalänk

   Det ska bli kul när Brackets blir stabilare 😉 och roligt att Adobe ger sig in på den fria marknaden, dom har nog insett värdet i en community som bidrar till utvecklingen.

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: